Hvordan Klarna betaling fungerer

Ved å ha Klarna som betalingsmetode på verkstedet, betyr det at Klarna tar seg av alt av risiko, kundehenvendelser og support mtp betalinger, oppfølging og administrering.

Klarna bet bilde i Adminweb

Gjennomsnittlig ordreverdi hos verkstedene som bruker Sharebox Klarna ligger på ca 8000 NOK per oktober 2020.

Ved å ha Klarna som betalingsmetode på verkstedet, betyr det at Klarna tar seg av alt av risiko (både når det gjelder bedrageri, men også risiko for at kunden ikke betaler), kundehenvendelser og support mtp betalinger, oppfølging og administrering.

Klarna Merchant support:  merchant@klarna.no  (+47 21 04 96 00)

Verksteder som benytter Sharebox med Klarna får utbetalt penger i henhold til avtalen - ukentlig med én ukes forsinkelse - dette på grunn av økt eksponering og risiko Klarna har, sammenlignet med Vipps.

Vipps er en ren korttransaksjon som bortsett fra risiko for bedrageri og tilbakeføringer nesten ikke innebærer risiko. Vipps blir gjerne brukt til et visst nivå av ordrebeløp.

Ordrebeløp er til tider ganske høye og når man tar hensyn til at ved å velge Klarna faktura har kunden 24 dager rentefri kreditt (14 dagers faktura + 10 dager gratis utsettelse i Klarna app) så hender det ofte at Klarna må utbetale verkstedet før Klarna faktisk har mottatt innbetalingen fra kunden.

Når det gjelder delbetaling er perioden enda lengre før Klarna mottar sluttoppgjøret fra kunden. Dette betyr at Klarna har mye større eksponering og finansiell risiko enn Vipps som Klarna må balansere ved å utbetale penger ukentlig med én ukes forsinkelse (gjennomsnittlig forsinkelse på 11 dager).

Se video for funksjonalitet med Klarna Merchant Portal